H ΤeleUnicom BAC ολοκλήρωσε την ανατροπή, νίκησε για 3η φορά μέσα σε λίγες μέρες τον Παναθηναϊκό και προκρίθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του πρωταθλήματος Α' ΕΣΚΑ Παίδων! Αν και μπήκαν στην ημιτελική σειρά των play-off με 0-2 στις νίκες και μειονέκτημα έδρας, ο Κώστας Παταβούκας και οι παίκτες του, πίστεψαν από την αρχή ότι μπορούσαν να πετύχουν ένα μικρό θαύμα! Μείωσαν σε 2-1 με την πρώτη εκτός έδρας νίκη, ισοφάρισαν τη σειρά στο κλειστό της Ελληνογερμανικής και χθες βράδυ με μια ακόμα εκτός έδρας νίκη, σφράγισαν την πρόκριση!

Μέσα σε μια φανατισμένη ατμόσφαιρα από το ξεκίνημα του αγώνα και κόντρα στις αντιξοότητες (αποβολή με ντισκαλιφιέ του Μάνου Παναγόπουλου στα πρώτα λεπτά του ματς), η TeleUnicom BAC, ακολούθησε σε ένα ακόμα ματς την ίδια πετυχημένη συνταγή: έλεγχος ρυθμού, άρτια αμυντική λειτουργία, σωστές επιθετικές επιλογές. Με αυτό τον τρόπο, είχε μετά το πρώτο δεκάλεπτο, ένα μικρό αλλά σημαντικό προβάδισμα στο σκορ. Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν συναρπαστικό σε εξέλιξη. Ο Παναθηναϊκός "έτρεξε" σερί 8-0 και πέρασε μπροστά με 41-36, όμως τα παιδιά της Ακαδημίας με αποθέματα ψυχικών και σωματικών δυνάμεων και σωστή καθοδήγηση από τον πάγκο άντεξαν, ξαναπήραν το προβάδισμα με 46-43 5'30'' πριν τη λήξη και το κράτησαν ως το τέλος!

Ο αγώνας έληξε 53-47 με τους νικητές να πανηγυρίζουν μια σπουδαία επιτυχία, καθώς μετά την περσινή κατάκτηση του τίτλου στην ΕΣΚΑ, αλλά και την κατάκτηση του Πανελληνίου πρωταθλήματος, το Παιδικό προκρίνεται για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στον τελικό των play-off, λίγες μόνο μέρες μετά την άνοδο και του Εφηβικού στην αντίστοιχη Α' κατηγορία της ΕΣΚΑ! Μόλις στην 3η σεζόν της Παιδικής ομάδας στη μεγάλη κατηγορία, η Ακαδημία αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο πως όχι μόνο ήρθε για να μείνει, αλλά και να πρωταγωνιστεί χάρη στην συνέπεια και την ποιότητα της δουλειάς των ανθρώπων της ομάδας, έχοντας ως στόχο πέρα από τις διακρίσεις -που σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτοσκοπός- και την ατομική βελτίωση των αθλητών της!

Στον τελικό, θα συναντηθεί και πάλι το περσινό ζευγάρι, καθώς η TeleUnicom BAC θα αντιμετωπίσει τον πολύ δυνατό και αήττητο όλη τη χρονιά Δούκα, ο οποίος έχει και το προβάδισμα στις νίκες με 2-0. Ο πρώτος τελικός θα διεξαχθεί την προσεχή Τρίτη 4 Απριλίου, στις 9 το βράδυ στο "Δαϊς".

Παναθηναϊκός - TeleUnicom BAC 47-53

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 10-10, 19-23, 33-36, 47-53

TeleUnicom BAC (Παταβούκας, Δρακάκης): Ευαγγελιάδης Π. 21(1), Γιαννούλης Μ., Καψής Π., Γεωργακόπουλος Π., Σιαλάτης Β. 2, Παππά Λ., Δούρος Ε. 6, Χατζηχαραλάμπους Χ. Βαρώνος Μ. 3(1), Ντούρας Δ. 9(1), Σαρλής Κ. 6(2), Παναγόπουλος Μ. 6.

 

** Δείτε το βίντεο με τα καλάθια της Ακαδημίας και τους πανηγυρισμούς μετά τη λήξη του 3ου ημιτελικού, αλλά και το εξαιρετικό φωτορεπορτάζ του Βαγγέλη Στόλη. Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες, τα στοιχεία επικοινωνίας είναι:

 

Βαγγέλης Στόλης

τηλ.: 6978-837069

email: vaggelisstolis45@gmail.com