Κοινή πίστη των ανθρώπων που ξεκίνησαν αυτό το εγχείρημα είναι πως δεν υπάρχει τίποτα πιο άξιο από το να προσπαθείς να μεταλαμπαδεύσεις τη συσσωρευμένη γνώση και τις εμπειρίες που έχεις αποκομίσει τόσα χρόνια από το χώρο. 

Να διαμορφώσεις και να σμιλεύσεις τους χαρακτήρες των παιδιών, κάνοντάς τα όχι μόνο να ξέρουν να ντριμπλάρουν, να πασάρουν και να σουτάρουν καλά-αυτό θεωρείται αυτονόητο-αλλά και η συνολική τους σχέση με τον αθλητισμό και το μπάσκετ να διέπεται από αρχές και αξίες όπως η συνεργασία, η πειθαρχία, η κοινωνικότητα, η αυτοπειθαρχία, η ομαδικότητα, η πίστη σ’ ένα σκοπό, η συντροφικότητα και η αλληλεγγύη.

Το σημαντικότερο είναι τα παιδιά να ευχαριστούνται και να απολαμβάνουν  το παιχνίδι και την κάθε στιγμή της προπόνησης. Να έρχονται και να φεύγουν ικανοποιημένα.

Ακόμα κι αν τα παιδιά δεν γίνουν επαγγελματίες μπασκετμπολίστες ,θέλουμε να μάθουν σωστά το άθλημα, να αντιλαμβάνονται όπως πρέπει το παιχνίδι και να αποκτήσουν όλα τα στοιχεία για να έχουμε υγιείς αθλητές  και φιλάθλους.

 

Βασικοί μας στόχοι είναι: 

 

  • Η σωστή σωματική ανάπτυξη και η θωράκιση της υγείας των παιδιών.
  • Η επιστημονική εκμάθηση της τεχνικής και της τακτικής του αθλήματος .
  • Η ουσιαστική κατανόηση από τα παιδιά των κανονισμών του Basket.
  • H συμβολή μας στη διαμόρφωση της προσωπικότητας, του χαρακτήρα τους και  την  ομαλή κοινωνικοποίησή τους .
  • Η απόκτηση σωστών βάσεων, αντιλήψεων, εφοδίων και φίλαθλης συμπεριφοράς.
  • Η σωστή αξιοποίηση των ταλέντων και η πλήρης προετοιμασία τους για το επαγγελματικό Basket.