Με μια εξαιρετική εμφάνιση μέσα στο κλειστό της Λεωφόρου, στο πρώτο παιχνίδι των play-off της Α' ΕΣΚΑ Παίδωνη TeleUnicom BAC επιβλήθηκε του γηπεδούχου Παναθηναϊκού με 54-51 στην παράταση, μείωσε τη σειρά σε 2-1 στις νίκες και έδωσε νέο ενδιαφέρον στην ημιτελική σειρά του πρωταθλήματος. Μπορεί η Ακαδημία να είχε χάσει τους δύο αγώνες στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος (το πρώτο στην Ελληνογερμανική με buzzer beater στην παράταση και το δεύτερο στη Λεωφόρο, έχοντας το προβάδισμα ως το 37' ακόμα και με 15 πόντους διαφορά), ωστόσο αυτό δεν πτόησε τους παίκτες του Κώστα Παταβούκα, οι οποίοι μπήκαν από το πρώτο λεπτό αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τη νίκη. Με πιεστική άμυνα και έλεγχο του ρυθμού, είχαν ένα μικρό προβάδισμα στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού. Το ματς πήγε στην παράταση με την TeleUnicom BAC να ισοφαρίζει ελάχιστα πριν την κόρνα της λήξης και στο έξτρα πεντάλεπτο με ψυχικά αποθέματα και αντέχοντας στην κούραση και την πίεση των γηπεδούχων, έφθασε στη νίκη.

Στο βίντεο της ανάρτησης μπορείτε να δείτε το καλάθι της ισοφάρισης στο τέλος του κανονικού αγώνα (48-48), τα δύο τελευταία καλάθια της παράτασης και τους πανηγυρισμούς στο τέλος! Επίσης δείτε τη photo gallery με τις εξαιρετικές φωτογραφίες του Βαγγέλη Στόλη.

Με το σκορ στο 2-1, η σειρά μεταφέρεται πλέον στην έδρα της Ακαδημίας, για τον δεύτερο ημιτελικό, την Πέμπτη (κλειστό Ελληνογερμανικής, 23/3, 20:00). Αξίζει να αναφερθεί, οτι παρά την κρισιμότητα του παιχνιδιού, η αποστολή της ομάδας συμπεριλάμβανε και τρια παιδιά, δύο χρόνια μικρότερα σε ηλικία, γεννημένα το 2003, τα οποία και προέρχονται από τα σπλάχνα της Ακαδημίας! Πρόκειται για τον Νίκο Ντάκο, τον Σωτήρη Ναυπλιώτη και τον Ντίνο Στουρνάρα, οι οποίοι είναι από πολύ μικρή ηλικία μέλη της οικογένειας της TeleUnicom BAC! 

Παναθηναϊκός - TeleUnicom BAC 51-54

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 8-10, 20-20, 35-38, 48-48 (κ.α.), 51-54 (παρ.)

TeleUnicom BAC (Παταβούκας, Δρακάκης): Ευαγγελιάδης Π. 25(1), Γιαννούλης Μ., Ναυπλιώτης Σ., Ντάκος Ν., Σιαλάτης Β. 8(1), Παππά Λ., Δούρος Ε., Χατηχαραλάμπους Χ., Βαρώνος Μ., Ντούρας Δ. 7, Σαρλής Κ. 6(2), Παναγόπουλος Μ. 8, Στουρνάρας Ν.