O Mπρεντ Πέτγουεϊ βρέθηκε (13/4/2013) στις εγκαταστάσεις της πρότυπης Ακαδημίας Μπάσκετ ΤeleUnicom Basketball Academy Club, των Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Δημήτρη Ιτούδη, Κώστα Παταβούκα και Γιώργου Ρεγγίνα στην Ελληνογερμανική Σχολή και αποθεώθηκε από τους μικρούς "μαθητές".

Συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο του ΑΓΟΡ στην Αθήνα, Δημήτρη Φρεσκάκη ο 27άχρονος άσος παρακολούθησε την προπόνηση των παιδιών της B.A.C. υπό τον Κώστα Παταβούκα, την οποία λίγο έλλειψε να… χαλάσει. Βλέπετε, από τη στιγμή που μπήκε στο κλειστό σταμάτησαν τα πάντα αφού άπαντες έστρψαν την προσοχή τους στον Μπρεντ Πέτγουεϊ.

Τα μικρά «αστεράκια» που περίμεναν τη σειρά τους να μπουν για αγώνα, έσπευσαν να πάρουν αυτόγραφα και να φωτογραφηθούν με τον Πέτγουεϊ, ο οποίος δεν τους χάλασε κανένα χατίρι. Μέχρι και μονό έπαιξε μαζί τους! Ακολούθως, θέλησε να τους μιλήσει.

«Αν σκοπεύετε να ασχοληθείτε επαγγελματικά με το μπάσκετ, εκτός από το να δουλεύετε σκληρά και επί καθημερινής βάσης στην προπόνηση, θα πρέπει και να το αγαπάτε. Να το βλέπετε και σαν διασκέδαση. Αν δεν το αγαπάτε πραγματικά, κάποια στιγμή θα τα παρατήσετε. Επίσης, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να παρατήσετε το σχολείο σας. Μπάσκετ και μαθήματα πάνε μαζί», τους είπε μεταξύ άλλων και έλυσε σε όλες τους τις απορίες.