Οι νίκες και οι ήττες στον αθλητισμό έρχονται και παρέρχονται... Αυτό που μένει είναι η αναγνώριση, ο σεβασμός, το ήθος και πολλές ακόμα αξίες της ζωής που θα ακολουθούν τα παιδιά σε όλη τους την πορεία μέσα κι έξω από τον αθλητισμό.

Οι αθλητές του Παιδικού και του Εφηβικού της TeleUnicom BAC πήραν την πρωτοβουλία με τη σύμφωνη γνώμη των προπονητών τους να τιμήσουν τη μνήμη του πρόωρα χαμένου Κόμπε Μπράιαντ, στα παιχνίδια τους για την 16η αγωνιστική της Α' κατηγορίας της ΕΣΚΑ, αποτίοντας τον ελάχιστο φόρο τιμής: κρατώντας τη μπάλα 24 και 8 δευτερόλεπτα και κάνοντας τις αντίστοιχες παραβάσεις κανονισμού, με τους αριθμούς που παραπέμπουν στα νούμερα που φόρεσε στη φανέλα των Λος Άντζελες Λέικερς ο τεράστιος Κόμπε.

Πολύ σημαντικό το γεγονός ότι και οι αθλητές των αντίπαλων ομάδων του Άρη Πετρούπολης στο Παιδικό και του Κορωπίου στο Εφηβικό, συμμετείχαν ενεργά, πράττοντας ανάλογα. Το ζεστό χειροκρότημα της εξέδρας, ολοκλήρωσε αυτές τις ξεχωριστές στιγμές. 

Το βίντεο που μπορείτε να παρακολουθήσετε, δημοσιεύτηκε και στην σελίδα της Ε.Σ.Κ.Α. στο facebook, συγκεντρώνοντας συνολικά (Παιδικό και Εφηβικό) περισσότερες από 3.500 χιλιάδες προβολές, μόνο την πρώτη ημέρα δημοσίευσής του, δείγμα της απήχησης που είχε η πρωτοβουλία των αθλητών μας.