Η σεζόν 2017-18 ολοκληρώνεται, με την TeleUnicom BAC να έχει για μια ακόμα χρονιά δυναμική παρουσία, τόσο στους αγωνιστικούς χώρους και στα πρωταθλήματα της Ε.Σ.Κ.Α., όσο και με τις υπόλοιπες δραστηριότητες της στο άθλημα που όλοι αγαπάμε!

Το Εφηβικό τμήμα, συμμετείχε για πρώτη φορά, στο πρωτάθλημα Α' κατηγορίας της Ε.Σ.Κ.Α. Αν και νεοφώτιστη, η ομάδα έδειξε από την αρχή ότι ήρθε για να μείνει, καταλαμβάνοντας τελικά την 6η θέση στη βαθμολογία, με τελικό απολογισμό 12 νίκες και 10 ήττες. Η επιτυχία αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις, αν αναλογιστεί κανείς ότι τα περισσότερα παιδιά ήταν μαθητές της Γ' Λυκείου με πολλές υποχρεώσεις, ενώ η ομάδα αντιμετώπισε και αρκετά προβλήματα τραυματισμών. Αυτή ήταν η τελευταία χρονιά στην Ακαδημία για την γενιά των γεννημένων το 2000, η οποία κατέκτησε το 2016 το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων. Περισσότερα για τη φετινή χρονιά του Εφηβικού, μπορείτε να δείτε εδώ. Επίσης μπορείτε να δείτε φάσεις και στιγμιότυπα από τα παιχνίδια της ομάδας, στο επίσημο κανάλι της TeleUnicom BAC στο youtube, εδώ

Το Παιδικό τμήμα, συνέχισε τη σταθερή παρουσία του στο πρωτάθλημα Α' κατηγορίας της Ε.Σ.Κ.Α., στο οποίο συμμετείχε για 4η συνεχόμενη χρονιά. Παρά τους πολλούς τραυματισμούς στην αρχή της σεζόν και το μέτριο ξεκίνημα, η ομάδα είχε σταθερά ανοδική πορεία, με αποτέλεσμα να τερματίσει στην 7η θέση της κατάταξης, με απολογισμό 11 νίκες και 11 ήττες, όσες είχαν τόσο η 5η της βαθμολογίας Triple Crown, αλλά και η 6η Ολυμπιάδα Παπάγου, υστερώντας τελικά στην τριπλή ισοβαθμία. Κορυφαία στιγμή της χρονιάς, η εκτός έδρας νίκη στην παράταση επί της 4ης στη βαθμολογία Α.Ε.Κ., με την TeleUnicom BAC να είναι η μόνη ομάδα εκτός πλέι-οφ που πέτυχε νίκη επί αντιπάλου της πρώτης τετράδας!  Αναλυτικά για την πορεία του Παιδικού, μπορείτε να δείτε εδώ. Επίσης διαθέσιμα είναι και τα φετινά highlights της ομάδας, εδώ.

Στο Παμπαιδικό τουρνουά της Ε.Σ.Κ.Α για παίκτες γεννημένους το 2003 και νεότερους, η Ακαδημία έφθασε αήττητη ως την 8άδα της διοργάνωσης. Κατέκτησε την 1η θέση στον 6ο όμιλο της α' φάσης, απέκλεισε στους "32" τον Πανερυθραϊκό και στους "16" την Σ.Κ. Άνοιξης. Στον προημιτελικό όμως ηττήθηκε εντός έδρας από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Triple Crown και δεν προκρίθηκε στο Final-4, στο οποίο κατά γενική ομολογία άξιζε να βρεθεί αν δεν είχε μια τόσο δύσκολη κλήρωση! Η πορεία της ομάδας ωστόσο και η απόδοσή της στο παρκέ σε όλους τους αγώνες, αφήνουν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον και το πρωτάθλημα Παίδων Α' κατηγορίας της επόμενης σεζόν! Περισσότερα για τον σπουδαίο προημιτελικό και το Παμπαιδικό της TeleUnicom BAC, διαβάστε εδώ, ενώ οι καλύτερες φάσεις της ομάδας μας στο συγκεκριμένο παιχνίδι, υπάρχουν εδώ.

Στα υπόλοιπα τουρνουά τις Ε.Σ.Κ.Α. και τους Παμπαίδες Β' (γεν.2004), η Ακαδημία συμμετείχε στον 3ο όμιλο. Με τελικό απολογισμό 11 νίκες και 3 ήττες, κατέλαβε την 3η θέση, χάνοντας στην ισοβαθμία και στις λεπτομέρειες την πρόκριση στη β' φάση της διοργάνωσης. Στο Μίνι (γεν.2005) η TeleUnicom BAC κατέλαβε την 5η θέση στον 1ο όμιλο, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός με πολλές καλές ομάδες. Τελικός απολογισμός 4 νίκες και 10 ήττες. Στο Προμίνι (γεν.2006) και τον 2ο όμιλο οι "μικροί" της Ακαδημίας κατέκτησαν την 3η θέση με 12 νίκες και 4 ήττες, ενώ το "βάπτισμα του πυρός" στις αγωνιστικές δραστηριότητες πήρε και η ομάδα Τζούνιορ της TeleUnicom BAC (γεν.2007 και νεότεροι), σε ένα τουρνουά που ολοκληρώνεται το προσεχές Σαββατοκύριακο και δεν έχει βαθμολογία, αλλά μόνο εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Να σημειωθεί πως σε κάποιες κατηγορίες (Παίδων, Παμπαίδων και Προμίνι) η Ακαδημία κατέβασε σε άλλους ομίλους δεύτερες και τρίτες ομάδες, δίνοντας την ευκαιρία για συμμετοχή σε πολλούς αγώνες σε όλα τα παιδιά. Σε ατομικό επίπεδο, αθλητές της TeleUnicom BAC, συμμετείχαν στο Κλιμάκιο Νότου των εθνικών ομάδων Παίδων και Παμπαίδων, αλλά και στα αντίστοιχα αναπτυξιακά κλιμάκια της Ε.Σ.Κ.Α. Επίσης, έξι αθλητές μας (γεννημένοι 2005-2006-2007) ψηφίστηκαν από τους αντίπαλους προπονητές να συμμετάσχουν στα All Star Game των κατηγοριών Μίνι και Προμίνι, καθώς από φέτος αυτά τα τουρνουά δεν είχαν νοκ-άουτ αγώνες και Final-4, αλλά μόνο φάση ομίλων. 

Εκτός αγωνιστικής δραστηριότητας, η TeleUnicom BAC, πρωτοπορώντας για μια ακόμα σεζόν, διοργάνωσε το τριήμερο 3-5 Ιανουαρίου, το 7ο TeleUnicom Cup για τις ηλικίες 2003, 2004 και 2005, με την υποστήριξη του μεγάλου χορηγού της Ακαδημίας, της εταιρίας TeleUnicom! Στη διοργάνωση, η οποία έχει γίνει πλέον θεσμός, συμμετείχαν ομάδες με παράδοση και επιτυχίες στο μπάσκετ, όπως ο Παναθηναϊκός, το Περιστέρι, το Παγκράτι και οι Κουκουβάουνες. Επίσης διοργανώθηκαν με επιτυχία το 4ο TeleUnicom Skills & Drills Christmas Camp (27 & 28 Δεκεμβρίου, 3-5 Ιανουαρίου) αλλά και το το 1ο Πασχαλινό Camp Ατομικής Βελτίωσης (2-5 & 11-13 Απριλίου),  όπου οι νεαροί αθλητές της Ακαδημίας αλλά και παιδιά από άλλες ομάδες είχαν την ευκαιρία να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους αλλά και να διασκεδάσουν παίζοντας μπάσκετ.

Στις κορυφαίες στιγμές της σεζόν, αναμφισβήτητα, η ετήσια γιορτή της TeleUnicom BAC, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Μαρτίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Ελληνογερμανικής Αγωγής με επίτιμους καλεσμένους τον διεθνή μπασκετμπολίστα Αντώνη Φώτση και τον τραγουδοποιό Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Παρόντες επίσης ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, ιδιοκτήτης της εταιρίας TeleUnicom και ο κ. Διονύσης Τσίτος, διευθυντής μάρκετινγκ της Forthnet, η οποία μέσω των καναλιών Novasports, στηρίζει και προβάλει τις δραστηριότητες της Ακαδημίας. Περισσότερα για την εκδήλωση και φωτογραφίες, μπορείτε να βρείτε εδώ, ενώ το video της γιορτής υπάρχει εδώ.

Τέλος, η TeleUnicom BAC προχώρησε σε μια ακόμα πρωτοποριακή κίνηση, καθώς έβαλε στο προπονητικό της πρόγραμμα το Gun-8000, μια κορυφαία shooting machine, για αθλητές εντός και εκτός Ακαδημίας, που θέλουν να τελειοποιήσουν την τεχνική αλλά και τις επιδόσεις τους στο σουτ. Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ.