Επιστροφή στην αγωνιστική δράση μετά το μπρέικ για τις διακοπές του Πάσχα στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ, με τους Παμπαίδες της Ακαδημίας να μην καταφέρνουν να διευρύνουν το αήττητο σερί τους. Η Κ.Α.Π. έφυγε νικήτρια από το κλειστό της Ελληνογερμανικής με 47-42 σε ένα ματς που κρίθηκε στα τελευταία λεπτά και στις λεπτομέρειες. Έτσι, μια αγωνιστική πριν από το τέλος της Α' φάσης, εξασφάλισε ουσιαστικά την πρώτη θέση του 8ου ομίλου με την TeleUnicom BAC να θέλει πλέον μόνο νίκη στην τελευταία αγωνιστική και στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Α.Ο.Κ. Χαλανδρίου (29/4, 12:45) για να προκριθεί ως δεύτερη στη νοκ-άουτ φάση των "32" του τουρνουά.

Στην ίδια διοργάνωση και στον 7ο όμιλο συμμετέχει η Β' ομάδα της Ακαδημίας, που νίκησε άνευ αγώνα με 20-0 την ομάδα του Λαγονησίου, η οποία δεν προσήλθε στο γήπεδο για να αγωνιστεί. Τελευταίο ματς, την ερχόμενη εβδομάδα, εκτός έδρας με τα Σπάτα (30/4, 17:30).

Το τουρνουά Μίνι της ΕΣΚΑ (γεν.2004), συνεχίστηκε με τη φάση των νοκ-άουτ αγώνων για την πρόκριση από τους "32" στους "16". Οι παίκτες του κόουτς Κονδύλη, παρά τις απουσίες βασικών παικτών, αλλά και τις ατυχίες στη διάρκεια του ματς, "έσπασαν" την έδρα του Εύνικου και έφυγαν νικητές από το κλειστό της Ζωφριάς με 36-27 μετά από ένα σκληρό παιχνίδι που κρίθηκε στη δύναμη αλλά και στην ψυχραιμία που έδειξαν οι φιλοξενούμενοι στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Στην κλήρωση της Δευτέρας 24 Απριλίου θα γίνουν γνωστοί οι τέσσερις όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, από τους οποίους θα προκύψουν οι τέσσερις ομάδες του Final-4. Οι έξι αγωνιστικές θα διεξαχθούν τα τρια επόμενα Σαββατοκύριακα (29-30/4, 6-7/5, 13-14/5) και θα υπάρξει ενημέρωση στο facebook της TeleUnicom BAC, ενώ η σειρά των αγώνων θα αναρτηθεί άμεσα στην ενότητα "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ" της ιστοσελίδας.

Στο τουρνουά Προμίνι της ΕΣΚΑ και την 5η αγωνιστική του 2ου ομίλου της φάσης των "16", η TeleUnicom BAC νίκησε στο κλειστό της Ελληνογερμανικής τον Νικηφόρο με 47-25. Με τέσσερις νίκες σε πέντε ματς, όλα πλέον θα κριθούν την επόμενη και τελευταία αγωνιστική. Εκεί, η Ακαδημία φιλοξενεί τον Πανερυθραϊκό (29/4, 10:45) και θέλει μόνο νίκη με διαφορά μεγαλύτερη των τριών πόντων με την οποία είχε ηττηθεί στο εκτός έδρας ματς (43-40), ώστε να ισοβαθμίσει στην πρώτη θέση με την ομάδα της Νέας Ερυθραίας και να πάρει την πρόκριση για το Final-4 στη διαφορά των πόντων.

Στο τουρνουά Τζούνιορ (γεν.2006 και νεότεροι) της ΕΣΚΑ και την 6η αγωνιστική του 4ου ομίλου, ο Δούκας νίκησε στο κλειστό της Ελληνογερμανικής την TeleUnicom BAC. Επόμενο παιχνίδι για τους "μικρούς" του κόουτς Μπότη, εκτός έδρας με τον Κρόνο Γέρακα (30/4, 15:30).