Η regular season, η πρώτη φάση δηλαδή της φετινής Euroleague ολοκληρώθηκε και με την έναρξη του Top-16, οι General Managers των 24 ομάδων της διοργάνωσης, κλήθηκαν να απαντήσουν ανώνυμα, σε μια σειρά από ερωτήματα, με τα αποτελέσματα της έρευνας να δημοσιεύονται στο επίσημο site της Euroleague. 

Στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του κορυφαίου προπονητή, την πλειοψηφία των προτιμήσεων συγκέντρωσε ο Δημήτρης Ιτούδης. Ο Έλληνας προπονητής  πήρε το 29,17% των ψήφων των Γενικών Διευθυντών (σχεδόν ένας στους τρεις) και φιγουράρει στην κορυφή, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Τσάβι Πασκουάλ της Μπαρτσελόνα (20,83%) και τρίτο τον Ντούσαν Ίβκοβιτς της Εφές (16,67%).

Επιπλέον, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η ομάδα που κοουτσάρει φέτος ο Δημήτρης Ιτούδης ψηφίστηκε ως ο πιο δύσκολος αντίπαλος με ποσοστό 33,33%, διπλάσιο από τη δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης (16,67%), ενώ παράλληλα συγκέντρωσε και την πλειοψηφία των προτιμήσεων, στην ερώτηση "ποιές ομάδες θα προκριθούν στο Final-4;" με ποσοστό 95,83%, (δηλαδή 23 στους 24 GM's, περιμένουν να δουν τη ρωσική ομάδα στην τελική φάση), έναντι 91,66% που είχαν οι ισπανικές Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης και ήταν ισόπαλες στη δεύτερη θέση.