Ενθουσιασμένος με την παρουσία του στον Παναθηναϊκό εμφανίστηκε ο Πινκ Σανγκ. Ο Κινέζος άσος στάθηκε στην ανταπόκριση των ΜΜΕ της πατρίδας του στην είδηση της μεταγραφής του.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας:

-Μπορείς να περιγράψεις τον εαυτό σου σαν παίκτη; 
«Δουλεύω σκληρά, όσο περισσότερο μπορώ. Ξέρω πως δεν είμαι τόσο ταλαντούχος στο μπάσκετ, το οποίο αγαπώ όσο τίποτε άλλο, κι έτσι κάνω έξτρα προπόνηση για να παίζω. Είμαι παίκτης ομάδας, κάνω τα πάντα για να τη βοηθήσω να νικήσει. Ό,τι και να μου ζητήσει ο προπονητής μου, θα το κάνω. Παίζω επιθετική άμυνα, η ρακέτα είναι σαν το σπίτι μου και κάνω ό,τι μπορώ για να την προστατεύσω. Στην επίθεση, μου αρέσει να παίζω πικ-εν-ρολ και να δημιουργώ για τους συμπαίκτες μου. Δεν με ενδιαφέρουν οι δικοί μου αριθμοί». 

-Έχεις παρακολουθήσει Ευρωλίγκα στο παρελθόν; Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από το ευρωπαϊκό μπάσκετ;

 
«Έβλεπα Ευρωλίγκα στην κινεζική τηλεόραση και στο ίντερνετ όταν δεν ήμουν στην πατρίδα μου. Λατρεύω το ευρωπαϊκό στυλ μπάσκετ και το πώς παίζουν οι ομάδες σαν σύνολο κι όχι ατομικά με πέντε μονάδες στο παρκέ. Οι Ευρωπαίοι είναι καλοί παίκτες ομάδας. Αισθάνομαι πως έχουν στο ένστικτό τους τη λειτουργία του συστήματος και ξέρουν πού πρέπει να βρίσκονται και τι πρέπει να κάνουν. Είμαι ενθουσιασμένος και ανυπομονώ να μάθω. Προσωπικά νιώθω πως ταιριάζω περισσότερο σε αυτό το στυλ. Στόχος μου είναι να κάνω το παν για να ταιριάξω». 

-Ποια ήταν η αντίδραση στην Κίνα όταν συμφώνησες με τον Παναθηναϊκό; 
 

«Από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως θα γίνω ο πρώτος Κινέζος που θα παίξει στην Ευρωλίγκα, το τηλέφωνό μου παραλίγο να εκραγεί. Πολλοί εκπρόσωποι των ΜΜΕ ζητούσαν συνέντευξη και έγινε μεγάλο θέμα στην Κίνα. Η οικογένειά μου, οι φίλοι μου και οι φίλαθλοι είναι πολύ χαρούμενοι για μένα και ελπίζουν να παίξω καλά στον Παναθηναϊκό. Ελπίζω να ανοίξω μια νέα πόρτα, ώστε να έρθουν και άλλοι Κινέζοι στην Ευρώπη». 

-Πώς βρίσκεις τη μετακίνησή σου στην Αθήνα μέχρι τώρα; 


«Είναι το πρώτο μου ταξίδι στην Ευρώπη. Όλα είναι πολύ καλά μέχρι τώρα. Δεν μπορούσα να φανταστώ πως η Ελλάδα είναι τόσο όμορφη και ο κόσμος τόσο καλός και φιλικός. Και λατρεύω το φαγητό εδώ». 

-Πώς πήγαν οι πρώτες προπονήσεις με τον Παναθηναϊκό; 


«Η πρώτη προπόνηση ήταν λίγο δύσκολη, γιατί η Κίνα και η Ελλάδα έχουν διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Θα μου χρειαστεί λίγος χρόνος για να προσαρμοστώ. Πιστεύω πως κάθε μέρα θα γίνομαι και καλύτερος. Οι προπονητές και οι συμπαίκτες είναι πολύ φιλικοί μαζί μου, με βοηθούν και μου μιλούν στο παρκέ». 

-Ποιοι είναι οι στόχοι σου στην πρώτη του σεζόν στην Ευρωλίγκα; 


«Πρόκειται για μία από τις πιο ανταγωνιστικές διοργανώσεις του κόσμου. Χρειάζομαι χρόνο για να προσαρμοστώ στο επίπεδο του ανταγωνισμού. Θα ζητήσω συμβουλές από τον προπονητή και τους συμπαίκτες μου για να βρω το ρόλο μου στην ομάδα κι ελπίζω να μπορέσω να συνεισφέρω για να πάρουμε περισσότερες νίκες».