Στην ιστορία του μπάσκετ γράφτηκε ο αγώνας ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ μεταξύ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ  και TELEUNICOM BAC, το Σάββατο  10/5 καθώς χρειάστηκαν 5 ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ!!!! για να αναδειχθεί νικητής.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ο Πέτρος Ζαχόπουλος της TELEUNICOM BAC αγωνίστηκε για 65!!! συνεχόμενα λεπτά.

Aναδημοσιεύουμε το αφιέρωμα του ebasket.gr για τον ιστορικό αυτό αγώνα.

ΕΠΟΣ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ

Γράφει ο:Αλέξανδρος Τρίγκας

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε αγώνες του ΝΒΑ να κρίνονται μετά από δύο ή τρεις παρατάσεις. Στις πέντε πολύ σπάνια φτάνει ένα παιχνίδι. Στην Ευρώπη τα πράγματα είναι ακόμα πιο… δύσκολα σε αντίστοιχες περιπτώσεις αφού οι ομάδες λύνουν πιο εύκολα τις διαφορές τους. Όσον αφορά την Ελλάδα; Κανένα παιχνίδι δεν έχει κριθεί σε περισσότερες από τρεις παρατάσεις. Τουλάχιστον αυτό ίσχυε μέχρι πρόσφατα.

Όλα άλλαξαν όμως σε αγώνα Παμπαίδων της Αγίας Παρασκευής με την Teleunicom BAC. Εκεί όπου τα παιδιά άρχισαν να παίζουν και δεν έλεγαν να… σταματήσουν. Απόδειξη το ότι ο αγώνας διήρκησε τρεις (!) ώρες. Για να φτάσει όμως τόσο χρειάστηκε οι δύο ομάδες να παίξουν πέντε (!!!) παρατάσεις πριν λύσουν τις διαφορές τους και αναδειχθεί νικήτρια η ομάδα της Αγίας Παρασκευής με 83-80.

Στην προκειμένη περίπτωση (όπως και σε κάθε αγώνα μικρών ηλικιών φυσικά) το τελικό αποτέλεσμα δεν έχει σημασία. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η μαχητικότητα και η αυταπάρνηση των παικτών (αλλά και των προπονητών) των δύο ομάδων, οι οποίοι δεν σταμάτησαν να κυνηγούν τη νίκη. Γι αυτό χρειάστηκαν εξήντα πέντε (!) αγωνιστικά λεπτά προκειμένου μία εκ των δύο να κατακτήσει το ροζ φύλλο αγώνα.

Όσοι έτυχε να βρεθούν στο κλειστό του Κοντόπευκου σίγουρα θα αισθάνονται τυχεροί. Οι υπόλοιποι απλά έχασαν μία τεράστια ευκαιρία να δουν το συναρπαστικότερο παιχνίδι της ζωής τους. Έστω κι αν επρόκειτο για Παμπαίδες.